Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 aprilie 2024


    Înttr-o atmosferă plăcută  și emoționantă , la filiala  Valea Aurie am continuat evenimentele frumoase din perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

⚘⚘⚘

            Elevii clasei a III-a A de la Şcoala Gimnazială nr.25 (coordonator prof. înv. Margareta Bogdan) au fost oaspeții  bobliotecii pentru o activitate complexă, literară  și  creativă.
        În prima parte a întâlnirii de azi, copiii au aflat lucruri interesante, mai puţin ştiute, despre Sărbătoarea Floriilor, despre tradiţiile şi superstiţiile legate de această Sărbătoare, una dintre cele mai frumoase Sărbători religioase ale primăverii. 



      
         



     Și pentru ca primavara era îmreună cu noi, afară vremea fiind mohorâtă, neprietenoasă, am continuat cu lecturi frumoase, sensibile, duioase. M-a impresionat în mod deosebit dorința și nerăbdarea  copiilor de A CITI, așa  încât,  am demarat imediat un mic maraton de lectură.  Cărțile au trecut din mână  în mână și toți  copiii au avut ocazia sa citească! 
     Multe lecturi frumoase au întreținut atmosfera plăcută a întâlniri  de azi: poeziile primăverii  și povestea Ligiei Cristina Florea "Ouă de Paști", o poveste despre prietenie,  plină  de haz.











            Şi  pentru că holul bibliotecii găzduiește  în aceasta perioada expoziția  "Lumina din Icoană " , elevii au participat la un interesant exercițiu de contemplare și apreciere artistica a lucrărilor  expuse. Momentul le-a fost de mare folos în următoarea etapa a întâlnirii de azi, când copiii au fost încurajați  sa realizeze propriile desene inspirate de mesajul lucrărilor  prezente în expoziție, dar cu o nota de originalitate cât  mai mare.  














    
            Au fost permanent încurajaţi şi susţinuţi de sfaturile doamnei profesoare şi rezultatele creaţiei au apărut repede, concretizate în desene minunate! 














     După finalizarea lucrărilor, copiii au dat navală la rafturi pentru a se bucura de cărțile preferate!! Minunat entuziasmul lor și bucuria ştrengăreasca cu care si-au ales carti cu personajele preferate pentru împrumut acasă! Copiii au socializat şi imediat au venit și recomandările convingătoare de lecturi pe care şi le-au făcut uni altora. Totul în folosul tuturor!






👦📖👧


🍬🍬🍬🍬🍬🍬🍬
🙌

     Întâlnirea de azi a avut și un moment inedit, special în care copiii au ovaţionat-o pe Georgiana, sărbătorită zilei și i-am cântat cu toții "La mulți ani", asa cum se cuvine la o aniversare! Georgiana le-a oferit colegilor bomboane și atmosfera s-a încărcat de bucurie.


     Acest moment a fost un bun prilej de a le vorbi copiilor despre Sărbătoarea zilei de azi, 23 aprilie  : Sfântul Mare mucenic Gheorghe - ocrotitorul săracilor,  vindecătorul bolnavilor - purtătorul  de biruință. 



💮

      Felicitări, dragi copii, pentru seriozitate, pentru talentul artistic și pentru entuziasmul sincer cu care v-ati motivat dorința de a descoperi lumea fascinanta a cărților, bucuria de A CITI și de a fi împreună!

Felicitări tuturor!!! 👏




 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.