Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 aprilie 2024

 

BULLYINGUL - UN SUBIECT DIN CE ÎN CE MAI PREZENT ÎN SOCIETATEA MODERNĂ

Bullyingul - un fenomen combătut vehement şi dezbătut în toate formele lui


    Stârnind curiozitatea copiilor şi în aceeaşi măsură atenţia şi interesul părinţilor, publicaţiile care dezbat  acest subiect sunt numeroase  şi extrem de folositoare.

    Trei publicaţii recente cu o structură axată pe aspecte de maxim interes pe acest subiect, abordate într-o formă uşor de înţeles de către copiii, se regăsesc în colecţiile de carte ale Filialei Valea Aurie şi sunt foarte apreciate de cititori

    Solicitate frecvent pentru împrumut la domiciliu dar şi pentru consultare în sala de lectură, aceste volume au intrat repede în atenţia copiilor şi a părinţilor.

    Fiecare volum în parte dezbate o categorie de probleme din zona bullyingului, de la probleme de hărţuire şi de agresiune fizică şi psihologică la probleme de tachinare sau probleme de excludere intenţionată a cuiva din grup şi răspândire de zvonuri neadevărate, glume răutăcioase, etc. Toate propun MODALITĂŢI DE PREVENIRE ŞI STOPARE A ACESTOR COMPORTAMENTE.

    Ilustraţiile simple dar pline de expresivitate şi personajele-animale vin în ajutorul copiilor pentru a înţelege diferitele forme pe care le îmbracă fenomenul de BULLYING ( BULLYINGUL EMOŢIONAL,  BULLYINGUL FIYIC,  BULLYINGUL ASCUNS) cum pot fi prevenite, evitate şi stopate aceste comportamente.

    În fiecare carte se găseşte o poveste "simpatică", uşoară, pentru copii din categoria de vârstă 5-10 ani.

   




        Fiecare volum în parte cuprinde sfaturi pentru părinţi oferite de psihologul pentru copii Gabriela Maalouf dar şi un dicţíonar de cuvinte noi folositor tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.