Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 octombrie 2023

NOI IUBIM ȘI OCROTIM PLANETA!

AZI, LA BIBLIOTECĂ:

VOIE BUNĂ, ENERGIE, COPII ADORABILI  împreună cu prietenii lor,  animăluțele (de pluș)!!!😉😊

                   🐰🐱🐶🐻🐰🐱🐶🐻🐰🐱🐶🐻🐰🐱🐶🐻


        Însoțiți de doamna profesoară Benchea Valeria, școlarii de la clasa pregătitoare C, clasa Elitelor, de la Școala gimnaziala nr.25, cu soarele în suflet și în ochișorii lor  luminoși, au venit la BIBLIOTECĂ,în acest "castel al cărților", întotdeauna primitor! 

        Într-un buchet frumos de metafore și gânduri sincere au strâns toată bucuria și dorința lor de a se afla în mijlocul cărților, în căutarea acestor "diamante" mereu scânteietoare, într-un univers infinit de informații  și frumoase provocări pe drumul Cunoașterii.

        Iubim NATURA pentru că NATURA este VIAȚĂ!

        Iubim NATURA pentru că NATURA ESTE TOTUL: PLANTE ANIMALE, OAMENI!

   **

    Frumusețea Pâmântului este necuprinsă, uluitoare, impresionantă! Să ocrotim această frumusețe, vocația noastră să fie mereu aceea de a conserva mediul înconjurător, de a fi  "prietenoși cu mediul" ca să ne bucurăm în fiecare zi de acest  miracol numit PĂMÂNT!

**

     Răsfoind împreună o ENCICLOPEDIE  a Pământului, câteva dintre minunile naturale ale lumii din zilele noastre, le-au stârnit curiozitatea și admirația: marile cascade ale lumii, arborii-mamut ai Americii(SEQOIA), craterele de pe Kilimandjaro, etc.)

     De la minunile lumii la minunățiile din grădini a mai fost doar un pas! Copiii au răsfoit plini de curiozitate enciclopediile despre plante, fructe și legume.

     Am rămas în lumea plantelor citindu-le copiilor "Povestea plăntuței perseverente", o poveste despre ajutor, curaj, emoție, empatie, despre VIAȚĂ! 

    Din lumea plantelor ne-am aventurat imediat în lumea animaleor    

  Momentul în care copiii au fost încurajați să povestească întâmplări cu animale întâlnite care aveau nevoie de ajutor și despre felul în care au acționat, a scos în evidență altruismul și seriozitatea cu care ei au gestionat astfel de momente și empatia de care au dat dovadă!.Am aflat cu această ocazia că între aceste animăluțe ajutate și ocrotite de copii au fost chiar și zburătoare, lilieci și porumbei! 👏  



























    SURPRIZELE de la finalul întâlnirii de azi au fost vizionarea viseoclipului  animat "SĂ PROTEJĂM NATURA"(sursa: internet) și vizionarea clipului muzical "OCROTIM NATURA" (sursa: internet).

    Nu a lipsit din această zi frumoasă și folositoare nici surpriza lor. cântecele voioase interpretate cu zâmbete și bucurie sub atenta îndrumare a doamnei profesoare!

Dragilor, sunteți MINUNAȚI!👏

Felicitări și nu uitați să 
OCROTIȚI NATURA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.