Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 aprilie 2023

Primii pași în bibliotecă

O ZI MARE pentru CEI MAI MICI CITITORI!

    Prichindeii de la Grădinița nr.22 din Calea Poplăcii  au sosit azi cu bucurie și cu multă curiozitate la Bibliotecă!

    În ciuda vremii mohorâte de afară, zâmbetele și entuziasmul lor molipsitor au adus primăvara și voia bună!

    I-am întâmpinat cu cele mai frumoase gânduri și cu o mulțime de CĂRȚI!📖📙📗📑📚📖

    Empatia a funcționat încă din primele minute ale întâlnirii astfel că, după partea informativă în care copiii s-au familiarizat cu spațiul bibliotecii și au înțeles cum sunt organizate (ordonate) cărțile în rafturi, am aflat imediat care sunt cele mai iubite cărți și cele mai îndrăgite povești, în topul preferințelor micuților aflându-se POVEȘTILE CU ANIMĂLUȚE, mai ales cele cu ursuleți și boboci de rață, așa că, am fost în culmea fericirii să aflu cât de exact coincid aceste preferințe literare ale copiilor cu poveștile și personajele din cărțile alese pentru a-i întâmpina! (Bineînțeles că și simpaticele și carismaticele mascote care i-au întâmpinat au avut rolul lor în alegerea micuților!😉



    DUCK, BOBOCUL DE RAȚĂ

        Povestea emoționanță a micuțului boboc de rață a atins inimioarele celor mici și le-a captivat pe deplin atenția astfel încât, la sfârșitul lecturii, copiii s-au grăbit să răspundă la toate întrebările, însușindu-și morala constructivă a poveștii.

        Succesul de care se bucură în final bobocelul firav se datorează destoiniciei de care dă dovadă în întrecerea cu frățiorii mai mari ( la concursul de alergare, Duck, avantajat de statura lui micuță, se va strecura prin ochiurile gardului și va ajunge la punctul de sosire înaintea fraților mai mari care sunt nevoiți să ocolească gardul și care în final îl vor accepta și în vor respecta).

   


    Simpaticul Duck, mai face și o faptă bună ajutând-o pe văcuța Mili să ajungă la boabele de porumb care se strecuraseră într-un colț al vasului de mâncare, acolo unde, numai ciocul puișorului de rață mai putea să ajungă.

Și astfel, "Din acea zi Duck era chemat să ajute acolo unde era nevoie de cineva mic, toți îi erau prieteni și nimeni nu-l mai lua în derâdere."

    O poveste frumoasă și folositoare care "stimulează acceptarea necondiționată de sine" și întărește convingerea că fiecare ființă are un loc și un rol în această lume mare!

*

  Copiii nu au uitat nici un personaj, dovadă a atenției cu care au urmărit povestea, ba chiar cu imaginația lor deosebită, au mai inventat  câteva personaje animăluțe, care, cu siguranță, erau și ele pe undeva, prin decorul poveștii! 😃

 

   A urmat apoi un moment asteptat cu nerăbdare, curiozitate și încântare în care copiii s-au bucurat de toate cărțile pregătite pentru această întâlnire: le-au răsfoit, au  apreciat personajele, și-au exprimat preferințele pentru anumite povești, au făcut cu prietenie schimb de cărți și s-au bucurat de fiecare clipă petrecută la bibliotecă!


    Apoi, trenulețul copiilor a pornit spre zona de maxim interes, acolo unde, așezate frumos în rafturi, cărțile copilăriei (povești, basme, chiar și enciclopedii) așteaptă în fiecare zi să fie descoperite, răsfoite, admirate, citite!



    Nu am uitat nici poza de grup, care să le amintească tuturor
 ce loc minunat este BIBLIOTECA,
și câte lucruri minunate au de povestit!

Grupa mare de copii de la Grădinița nr.22,
 prof. coordonatori Comănac Adina Viorica
și Chiriță Alina Daniela


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.