Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 aprilie 2023

23 APRILIE - ZIUA BIBLIOTECARULUI DIN ROMÂNIA; ZIUA ÎNTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII ȘI A DREPTURILOR DE AUTOR

 

BIBLIOTECARII, NOBILA BREASLĂ

 

……………………………………………

 

Există un loc în care sufletul meu se regăseşte ca într-o catedrală a luminii, această Lumină divină dătătoare de înţelepciune şi de speranţă: 

Biblioteca, aproape de mine, de sufletul meu!

……………………………………………………………………………….

    Dimineaţa fiecărei zile începe cu oameni frumoşi, optimişti, minunaţi! Dacă le dăruieşti un zâmbet, primeşti în schimb zeci, sute de zâmbete şi de vorbe frumoase ca şi cum lumea aceasta nu poate fi decât bună, aşa cum creat-o Dumnezeu. Ce altă răsplată poate fi mai minunată ca aceasta!

    Dar tu şti că poţi să le dăruieşti mai mult, mult mai mult!

    Setea de cunoaştere şi de ştiinţă se contopeşte cu cea a semenilor mei care vin să soarbă din izvorul înţelepciunii şi al cunoaşterii.

    Nu pot să le dăruiesc comori de aur şi de diamante ca să le fie viaţa mai uşoară şi mai bogată dar pot să le ofer comori de suflet, nepreţuite şi nenumărate.

……………………………………………………………………………………….

    De la cei care au slujit înaintea mea OMUL şi CARTEA, am aflat că , ’Bibliotecarii, această nobilă breaslă de intermediari ai înţelepciunii tipărite’’au pretutindeni reprezentanţi de seamă.

    Evoluţia omenirii şi progresele ei succesive reflectate în gradul de cultură şi de civilizaţie de azi se regăsesc toate în acest tezaur incomensurabil care este BIBLIOTECA

     Identitatea umanităţii şi sensul existenţei noastre se concentrează aici, ca într-o piramidă, sporind necontenit, prelungindu-se şi amplificându-se dincolo de ea, ca într-un vortex de Lumină, în Univers.

Cititorule drag, intră în acest templu al cunoașterii cu evlavie dar nu te sfii să ceri hrană pentru suflet, ca sufletul tău să crească şi să sporească în Lumină.

 

Gabriela-Mariana Dordea

bibliotecar

Biblioteca Județeană ASTRA
Filiala Valea Aurie

***



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.