Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 aprilie 2023

FLORIILE

 IISUS INTRĂ ÎN IERUSALIM


    IISUS ȘI UCENICII LUI erau în drum spre Ierusalim. Când ajunseră la Betfaghe, pe Muntele Măslinilor, care se afla la mică distanța de cetate, IIsus trimise doi dintre ucenici în sat. "Veți găsi acolo asină cu mânzul ei, legați de o poartă, spuse El. Dezlegați mânzul și aduceți-l aici. Dacă va încerca să vă oprească cineva, să-i spuneți: <Îi trebuie Domnului>, și atunci vă va lăsa în pace."

    Ucenicii făcură așa cum le ceruse Iisus. Întorcându-se cu mânzul, ei își puseseră hainele pe el, să fie ca o șa. Nu mai încălecase nimeni înainte pe el, dar cu Iisus se arătă docil și ascultător. Și așa, Fiul lui Dumnezeu intră în Ierusalim călare pe un măgar.

    Când oamenii îl văzură venind, își așterneau hainele și ramuri de palmier în calea Lui, cântând și înălțând la cer cântece de slavă.

    "Osana! Binecuvântat este El, fiul lui David! Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului! Pace în cer și slavă întru cei de sus!"

    Și când se apropie de Ierusalim, Iisus plânse, căci știa că va veni vremea când cetatea va fi distrusă.

    Iisus și ucenicii lui intrară pe poarta cetății și se îndreptară spre templu. Oamenii din Ierusalim priveau uimiți la un asemenea alai. "Cine este omul acesta?" întrebau ei. "De ce se bucurü de atâta cinste?"

    "Acesta este IISUS", răspundeau alții. "El este marele prooroc din Nazaretul Galileii."


Hastings, Selina, Biblia ilustrată, Ed. RAO, București, 1999, p. 256-257





*


ASIN și MÂNZ

În vremurile biblice, regii călăreau mai degrabă pe măgari în perioade de pace, decât pe cai, care simbolizau războiul. Când Iisus a intrat în Ierusalim călare pe măgăruș, El împlinea o proorocire din Vechiul Testament, cum că un rege va veni la Ierusalim cu gânduri bune, de pace.

 Hastings, Selina, Biblia ilustrată, Ed. RAO, București, 1999, p. 256


RAMURI DE PALMIER

Oamenii așterneau ramuri de palmier în calea lui Iisus. Frunzele lungi în formă de pene, care arată ca niște ramuri, cresc în vârful trunchiului înalt și subțire al curmalului. Frunzele de palmier erau simbolul bunăvoinței și al victoriei.

 Hastings, Selina, Biblia ilustrată, Ed. RAO, București, 1999, p. 257

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.