Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 martie 2023

METAFORELE FEMINITĂȚII de Ziua Internațională a Femeii

        În luna martie, filiala Valea Aurie a Bibliotecii Județene ASTRA vă întâmpină cu o frumoasă și originală expoziție de acuarelă în care, metaforele feminității sunt sugerate simplu, precis, uneori în tonuri subțiri de tus negru pe albul imaculat al pânzei de canvas, alteori, învăluite în nuanțe de brun, albastru și galben - viziunea artistică a autoarei în legătură cu existența femeii ca element de legătură între universul terestru si cosmosul întreg.

    Sensibilitate, gingășie, inocență, senzualitate, eleganță, grație, încredere, putere, empatie toate se regăsesc și se compun ca într-un puzzle miraculos din care ne privește FEMEIA modernă, femeia zilelor noastre: adolescenta visătoare, femeia cochetă, femeia-mamă împlinită, femeia creativă, femeia-balerină plină de grație, perseverentă, cu aspirații înalte; femeia visătoare, femeia inspirațională.




    Există o lucrare care vă va fascina prin simplitatea ei: FEMEIA pur și simplu. Așa  mi-a plăcut s-o numesc. Are tot ceea ce definește o femeie și place lumii: simplitate, senzualitate, frumusețe!


    Miniseria de lucrări intitulate de autoare Femeia în cuplu se remarcă și ea prin ceea ce exprimă și place în egală măsură: ideea de echilibru, de armonie și de întreg pe care o aduce femeia în cuplu.



    Profunzimile acestei serii de lucrări (luminile și umbrele ei exprimate într-o superbă și unică metaforă artistică) sunt pregătite să ne însoțească în Universul feminin în care Primăvara ține o veșnicie!


    ***

Muțimiri autoarei, Ionela Simion, îndrăgita colaboratoare a bibliotecii, pentru ocazia de a ne bucura din nou de frumosul artistic într-o lumină proprie autoarei, atât de plăcută ochiului și sufletului nostru însetat de FRUMOS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.