Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 martie 2023

Despre RĂBDARE, GENEROZITATE și IUBIRE

în lumea lui ERUS,

la ATELIERUL DE LECTURĂ

    Călătoriile imaginare în lumea lui Erus alături de prietenii săi, sunt tot atâtea prilejuri de a învăța - dragi copii - să CITIȚI frumos dar să și apreciați frumusețea lumii!

"- Așa funcționează generozitatea. Când dăruiești ceva, primești și tu ceva în același timp, chiar dacă, pe moment, nu-ți dai seama. De fapt, a dărui și a primi sunt același lucru. De exemplu, noi le-am dăruit urșilor mierea noastră, ei v-au dăruit și vouă din ea, iar voi ați ajuns până aici cu bine și ne-ați dăruit această grădină minunată. Așa că acum putem să recoltăm mai departe nectarul florilor pentru a face mai multă mieredin care să le dăruim celorlalți. Toate lucrurile sunt legate, continuă Alba. Atunci când dăruim fără să așteptăm nimic în schimb, toată lumea e plină de daruri, pe care le vom primi neîncetat fără să ne așteptăm. Însă, dacă nu dăruim și ținem numai pentru noi, lumea noastră e goală. Într-o lume în care toți dăruim, toți au tot ce le trebuie, iar lumea este în echilibru. Dacă însă doar unii dăruiesc, iar alții țin numai pentru ei, unii vor avea mai mult și alții, deloc. Atunci lumea nu este în achilibru și nu există fericire."

Aec Blenche - Erus și Valea Generozității







"    Se gândea la tot ce se întâmplase în această aventură extraordinară de când plecase de acasă. La toate cele petrecute în Valea Răbdării sau în Valea Generozității, la întâlnire cu Soarele și cu Crăiasa Apelor. La Pa și Mac și la Marty. La Alpi și, bineînțeles, la Roua. Tot ce făcuse în această aventură făcuse din iubire. Din iubire pentru cei dragi, pentru animale, pentru plante și pentru tot ce era bun și frumos în Lumea Bună.

- Iubirea chiar învinge totul, spuse Roua.

    Și deodată pădurea întunecată din jurul lor începu să dispară. Iar în locul ei apăru o poartă împodobită cu trandafiri roșii.

- Bravo, ați reușit, ați învățat lecția iubirii și ați învins frica, se auzi din nou vocea care îi întâmpinase și când intraseră în Valea Iubirii."

Alec Blenche - Erus și Valea Iubirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.