Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 martie 2023

CĂLĂTORIE FANTASTICĂ PE TĂRÂMUL LUI OZ

     Vineri, 17 martie, Elevii clasei a II-a, de la Școala Gimnazială nr.25, însoțiți de doamnele învățătoare Raveca Tibori și Ionela Bosinceanu, au pornit într-o călătorie fantastică pe tărâmul vrăjitorului din Oz, alături de personajul îndrăgit al poveștii, micuța Dorothy și de cățelușul ei pe nume Toto.

  

  Povestea fetiței orfane - ridicată în vazduh  de o teribilă tornadă de lângă mătușa Em și unchiul ei Henry și dusă pe un tărâm fantastic - cunoscută de muuulți dintre copii👦👧, a fost amintită celor care deja o cunoșteau și împărtășită celorlați,  într-o SESIUNE DE LECTURĂ în care copiii au citit pe rând fragmente din poveste.




    

    Etapa imediat următoare LECTURII a fost cea de EXPUNERE LIBERĂ (prezentare) a scenei / momentului preferat din povestea VRĂJITORUL DIN OZ.

    Încurajați de doamnele învățătoare și de subsemnata și dând dovadă de inițiativă, curaj, imaginație, dezinvoltură. dar și de seriozitate și implicare, cei mici au luat loc rând pe rând pe scaunul povestitorului și au motivat aceste preferințe de lectură.




    Am aflat astfel că între scenele preferate se află drumul Dorotheii prin pădurea miraculoasă și urcușul pe trepte spre tărâmul lui Oz, sau, Intâlnirea fetiței cu Glinda, Zâna cea Bună de la Miazăzi dar și întâlnirea cu Omul de Paie, Omul de Tinichea și Leul cel fricos.

    😊A urmat un moment muuult așteptat și îndrăgit de copii: VIZIONAREA FILMULUI DE DESENE ANIMATE, VRĂJITORUL DIN OZ!




    Copiii s-au simțit grozav și s-au bucurat de poveste și de personajele ei!💗

    Personajele principale din aceste momente preferate de poveste se vor regăsi în următoarea etapă a întâlnirii de azi,  etapa REDĂRII ÎN IMAGINI (etapa DESENULUI după poveste) când copiii au fost încurajați de doamnele profesoare să realizeze desene cu cele mai îndrăgite personaje din poveste.

   


      Felicitări, dragi copiii!
    Vă mai așteptăm și cu alte povești frumoase din universul copilăriei!😊




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.