Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 februarie 2023

15 FEBRUARIE - SĂRBĂTOAREA LECTURII

 

        Am sărbătorit azi cu mare bucurie Lectura prin LECTURĂ, în mijlocul copiilor, alături de elevii clasei a II-a C, porf. înv. Raveca Tibori

    Am trecut de la registrul clasic al poveștilor atât de cunoscute și de îndrăgite care ne-au înfrumusețat copilăria, la POVEȘTI cu și despre ANIMALE, îmbinând în mod util LECTURA propriu-zisă cu LECTURA INFORMATIVĂ.

   Din lumea înduioșătoare a necuvântătoarelor, atât de gingaș și de emoționant descrisă de Emil Gârleanu în volumul de scurte povestiri "În lumea celor care nu cuvântă", am trecut la lumea reală a îndrăgiților prieteni necuvântători, cititnd POVEȘTI DESPRE ANIMALELE LUMII, o frumoasă antologie ilustrată de povești hazlii cu personaje cuvântătoare, carismatice și foarte dinamice.

    Fiecare poveste a fost însoțită de dialog și de explicațiile de rigoare, mai ales că volumul conține un capitol informativ despre animalele menționate în carte.

    LECTURA PROPRIU-ZISĂ a fost completată de informațiile (științifice) explicative din "Marea carte a naturii" de Christine Henkel și "În mijlocul naturii" de Sussane Riha, volume pe care micii cititori au posibilitatea să le găsească la bibliotecă pentru o documentare mai temeinică și mai cuprinzătoare.

    Ultima parte a întâlnirii de azi a fost dedicată FABULELOR CU ANIMALE. Copiii nerăbdători, au citit șis-au bucurat descoperind morala fiecărei fabule, în parte!

    A fost frumos și cu siguranță foarte folositor!

    Copiii adoră lectura!

    LECTURA  NE UNEȘTE!

    Ne-am promis să ne revedem curând!


    










    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.