Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 septembrie 2022

29 SEPTEMBRIE 2022 : 112 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca

 ARSENIE BOCA

n. 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Vața de Jos, jud. Hunedoara - 28 noiembrie 1989, Sinaia

Ieromonah, teolog, artist plastic ortodox român, Stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop, unde datorită personalității sale,veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de securitate. A fost unul din martorii gulagului comunist, închis la securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat Biserica din Drăgănescu (la 25 de km de București) precum și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București.

    Arsenie Boca este considerat de unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. La mormântul său de la Mănăstirea prislop se perindă zilnic sute de pelerini.

sursa: wikipedia

*****

    În rafturile bibliotecii noastre, veți găsi numeroase mărturii și mărturisiri emoționante referitoare la viața și înalta misiune duhovnicească pe care a înfăptuit-o pe pământul românesc, dar și scrieri de referință, lucrări magistrale ale Părintelui Arsenie Boca.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.