Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 martie 2022

21 MARTIE: SĂRBĂTOAREA POEZIEI ȘI A PRIMĂVERII

     Am sărbătorit azi Poezia și Primăvara, într-un moment de lectură emoționant, organizat inopinat care, s-a transformat repede într-o întâlnire ad-hoc.

    Cu ghiozdanele doldora de cărți, în drumul lor către casă, copiii s-au oprit la bibliotecă. Au venit cu bucurie și cu zâmbete radioase ca să sărbătorim Poezia  Și pentru că azi, 21 martie, este Echinocțiul de primăvară, le-am sărbătorit împreună: Poezia și Primăvara!

    Pe acorduri de Chopin și Vivaldi, copiii au citit din antologiile de poezii Cartea Naturii, Poezii din copilărie și Cele mai frumoase poezii pentru copii dar și din poeziile Ninei Cassian  și ale poeților Petre Crăciun și Grigore Vieru.

    Și pentru că lirica eminesciană nu va lipsi niciodată din momentele noastre poetice, le-am citit copiilor cu drag "Revedere" și am dedicat acest poem celei de a treia aniversări din acestă frumoasă zi de primăvarâ: Ziua Pădurii, care se celebrează anual tot pe 21 martie.

    Un moment-surpriză special și emoționant a fost cel în care Miruna ne-a citit  în premieră  o poezie - creție proprie- de pe telefonul mobil. Am fost cu toții surprinși de talentul ei , mai ales că poezia avea un număr imoresionant de versuri și rime melodioase. Colegii ei s-au grăbit să vină cu aprecieri frumoase, încurajatoare. A fost un moment de prietenie și de sinceritate din partea lor care pe mine m-a emoționat profund și m-a bucurat.

***











****

    Ne vom revedea cu acești copii minunați și cu alții asemenea lor, joi, 24 martie, la Cercul de lectură, atât de îndrăgit și de așteptat de copiii din comunitate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.