Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 decembrie 2017

BIBLIOTECA, GAZDĂ BUNĂ

BIBLIOTECA, GAZDĂ BUNĂ, PRIMITOARE,
 ÎN AJUN DE "SFÂNTUL NICOLAE"
 
     Marți, 5 decembrie, Filiala Valea Aurie a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a primit oaspeți dragi!
Colectivul de elevi ai clasei a VI-a B de la Școala gimnazială nr.25, îndrumați de doamna profesoară Diana Făgețan, au participat la un periplu virtual pe coordonatele literare, culturale, informative, educative ale blogului Bună dimineața Sibiu, blogul de prezentare  al Filialei Valea Aurie.a Bibliotecii Județene ASTRA.

A fost un prilej de a face o prezentare mai cuprinzătoare a bibliotecii de filială, atât din punct de vedere structural (organizare a colecțiilor de carte la raft) dar și funcțional, prin sublinierea caracterului informativ/educativ al materialelor, eficiența LECTURII în viața fiecaruia dintre noi dar mai cu seamă în  viața comunității locale ( au fost vizionate prezentări de evenimente anterioare și comentarii post-eveniment, însoțite de imagini), o invitație adresată tuturor la LECTURĂ și INFORMARE,  la implicarea directă și concretă în realizarea în comun a evenimentelor viitoare.
     A urmat un tur al bibliotecii, elevii familiarizându-se astfel cu aranjarea cărților la raft.
Am rămas mai mult timp în zona de interes principal a elevilor, Literatura școlară dar și la raftul cu ATLASE și ENCICLOPEDII(am constatat cu bucurie că informația din zona aceasta de CUNOAȘTERE este tot mai căutată).
    Am încheiat cu o  fotografie de grup și cu multe zâmbete și urări frumoase.



                                                                             ***
Și au revenit cu drag și cu DOR de CARTE!



BIBLIOTECA, GAZDĂ BUNĂ, PRIMITOARE,
și DE "SFÂNTUL NICOLAE"

     Ziua de  6 decembrie a fost specială!  Elevii clasei a II-a B au adus odată cu bucuria, candoarea și exuberanța lor inegalabilă, farmecul COLINDELOR. I-am ascultat cu emoție și bucurie incomensurabilă pe acești colindători minunați. îndrumați de doamna învățătoare Raveca Tibori.



     Am rămas în  atmosfera frumoasă și în magia Sărbătorilor de iarnă!
Copiii s-au bucurat ascultând LEGENDE despre minunile Sfântului Nicolae, cel pe care azi îl numim "Moș Nicolae", un exemplu de dragoste, generozitate, cinste, milostenie, despre obiceiul frumos de a oferi daruri, de a ne dedica unor cauze umanitare, de a fi altruiști.

     Momentul de poezie care a urmat ne-a emoționat și bucurat în același timp. Poeziile iernii  recitate de elevi talentați au adus farmecul și magia anotimpului alb, chiar dacă afară, zăpada se lasă încă așteptată.






     Mulțumiri doamnei învățătoare Raveca Tibori pentru colindul frumos și pentru momentul  de poezie!Emoție, bucurie, încântare!
     A urmat apoi obișnuitul tur al bibliotecii în care elevii au primit informații, explicații și recomandări din oferta de carte.


Și pentru că Ziua Sfântului Ierarh Nicolae este prima din seria celor aflate pe lista Sărbătorilor de Iarnă,
un gând frumos și

SĂRBĂTORI FERICITE, TUTUROR!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.