Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 martie 2024

POSTEVENIMENT BIBLIOcinemateca

 BIBLIOcinemateca:

ALICE ÎN ŢARA OGLINZILOR


    În cadrului proiectului BIBLIOcinemateca, copiii au avut prilejul să vizioneze joi, 28 martie o ecranizare remarcabilă a cărţii "ALICE ÎN ŢARA OGLINZILOR", cu o distribuţie de excepţie: Mia Wasilowska (Alice),Johnny Deep (Pălărierul), Anne Hathaway (Mirana) şi alţii.

    În noua producţie Disney o regĂsim pe Alice Kingsleigh navigând curajoasă pe mări, păşind pe urmele tatălui ei.

    La întoarcere, în Londra, Alice descoperă o oglindă fermecată şi revine astfel pe tărâmul fantastic din Underland unde îşi regăseşte cu mare bucurie prietenii: Iepurele alb, Absolem, Pisica de Cheshire şi pe Pălărier, tulburat de pierderea familiei lui.

    În camera Marelui Ceas, acolo unde Alice este trimisă de Mirana pentru a împrumuta Cronosfera care controlează întregul timp se petrec tot felul de peripeţii. Aici, tehnologia cinematografică revoluţionară creează scene fantastice, impresionante pentru spectator! Reîntorcându-se în trecuit, ea întâlneşte prieteni dar şi duşmani, în diferite momente ale vieţii lor. Ritmul poveştii devine din ce în ce mai dinamic, mai captivant, Alice intrând într-o cursă contra cronometru, spectaculoasă, pentru a-l salva pe Pălărier înainte ca timpul să se scurgă.

    Copiii au călătorit împreună cu personajele într-un ţinut magic, fascinant!

   Dincolo de calitatea deosebită a prezentei ecranizări, copiii s-au bucurat de un material informativ foarte folositor la temele şi dezbaterile şcolare referitoare la personaje (caracterizări de personaje, atitudini, comparaţii, etc.)

    Vă aşteptăm cu drag şi la următoarele vizionări!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.