Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 mai 2023

POVEȘTI FRUMOASE, POVEȘTI FOLOSITOARE

POVEȘTI FRUMOASE DIN ZILELE NOASTRE 

Comoara lui Ben

pe care o poate găsi orice copil

de Alex Donovici




    O poveste din zilele nostre, cu un băiat de zece pe nume Ben, elev în clasa a IV-a, cu părinți foarte iubitori și cu o pasiune mai interesantă: descoperirea comorilor. De fapt, mulțí copii visează să găsească cel puțin o comoară. Ne amintim cu drag și duioșie de amintirile copilăriei noastre în care cercetam pământul în căutarea pietrelor lucioase sau a celor cu străluciri mai interesante în speranța că vom descoperi în apropiere și foarte curând o comoară, fără să ne dăm seama că în perseverența și statornicia cu care căutam se aflau cele mai prețioase comori ale lumii: calitățile umane, acele virtuți mai scumpe decât orice tezaur material de pe Pâmânt!

    O poveste despre Gennerozita, Onestitate, Statornicie cu mesaje simple dar profunde pentru sufletul cititorului de orice vârsta.

    Ben, nu este doar un simplu aventurier în căutare de mistere și comori ci un mic cercetaș foarte serios și pretențios cu sine însuși. El are deja un instrumentar recomandat și necesar pentru cei pasionați de comori nedescoperite și necercetate, lopată, sapă, lupă, o sită de cernut pământul și soluții de curățat obiectele de aur și argin. pentru cumpărarea cărora părinții au făcut un efort financiar însemnat.

    Dovadă a seriozității de care aminteam sunt cercetările și săpăturile pe care le face pe cont propriu în cartierul unde locuiește. Cu toate astea, pentru scopul pe care și l-a propus, Ben mai are nevoie de un singur instrument, cel mai important dar și cel mai costisitor: un detector de metale. Pentru a-i putea oferi acest obiect atât de prețios în activitatea lui de cercetare în teren, părinții pun la cale într-o frumoasă complicitate cu persoane oneste și binevoitoare din comunitatea lor, un plan folositor și interesant, prestabilind un traseu de explorare pana la comoara visată, presărat cu mici peripeții și momente de încercare.

    Cei trei Păstrători ai comorii pe care trebuie să-i întâlnească Ben și care trebuie să-l îndrume spre comoară ( Alfred, bătrânul anticar, domnul Honorius, fermierul și ciudata doamnă Beti, sunt, de fapt,  acei oameni onești care vor răsplăti munca temeinică, seriozitatea și generozitatea copilului, recunoscându-i și încurajându-i virtuțile dar și contribuind financiar alături de părinții lui la achiziționarea prețiosului detector de metale.




    Mai scumpe decât pietrele prețioase sunt vorbele și sfaturile pline de înțelepciune și de rost ale Paznicilor comorii

Seriozitate și atenția la detalii și atenția la detalii te vor ajuta să obții ceea ce îți dorești. Să îndeplinești sarcinile pe care le primești . Cu multă seriozitate și atenție. orice detaliu e important. Detaliile fac diferența. între lucrurile bine făcute și cele făcute doar așa, de mântuială.

*

-Te-ai mișcat bine, Ben. Bine și repede. Văd că ai învățat de undeva să faci lucrurile bine, temeinic. . Vezi tu, pământul e plin de comori, și nu mă refer numai la aur și argint. Ceea ce ai făcut tu astăzi este foarte valoros.. În plus, ești pe drumul spre cea mai importantă comoară.. Da, cred că a venit timpul să o găsești.

*

- Aparențele pot înșela uneori, Să nu judeci pe cineva până nu îl cunoști cu adevărat! Poți să ai maari surptize!

                                                                                  *

- Ai o inimă bună, ești generos, iar toate astea snt comori prețioase!

*

Da, găsise cu adevărat o comoară deosebită. Și nu se gândea numai la banii din plic, ci și la cei pe *care îi cunoscuse, la clipele pe care le trăise alături de ei.

    Micul Ben are și un prieten imaginar căruia i se confesează în momentele de singurătate, pe Sig, "prietenul imaginar cu chip de rege". Doar citind cartea veí afla mai multe lucruri despre acest personaj imaginar puțin ciudat dar foarte interesant.

**

Comoara lui Ben - o comoară a comorilor, neprețuită și incomensurabilă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.