Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 mai 2023

9 MAI - ZIUA EUROPEI

 PACEA ȘI UNITATEA DINTRE POPOARELE EUROPEI

    Aceasta a fost tema Atelierului de desen în cadrul căruia, elevii claselor a II-a de la Școala Gimnazială 25 (prof. coordonator Raveca Tibori și prof. Ionela Bosinceanu) au transmis prin creațiile lor ideile personale în legătură cu sentimentul de pace și de unitate, de stabilitate și de prosperitate între popoarele Europei.

    După un scurt material informativ în care am evidențiat semnificația zilei de 9 Mai - Ziua Europei și am punctat principalele simboluri care îi sunt asociate Uniunii Europene (DRAPELUL EUROPEAN cu cele 12 stele care simbolizează UNITATEA, SOLIDARITATEA și ARMONIA dintre popoarele Europei, IMNUL EUROPEAN, MOTTOUL UE "Unitate în diversitate" și o trecere în revistă a celor 27 de state membre ale UE, am trecut la partea artistică a întâlnirii de azi, ATELIERUL DE DESEN, în care copiii au dat dovadă de talent și imaginație, realizând o colecție de desene inspirate și interesante.

    Elevii au fost invitați să răsfoiască în calitate de cititori ai bibliotecii ATLASUL GEOGRAFIC PENTRU ȘCOLARI : UNIUNEA EUROPEANĂ pentru o diversitate de informații referitoare la Mediul Geografic, Traiul în "casa europenă", Cultura în Europa, etc.

    Pe tot parcursul întâlnirii, Imnul Europei a întreținut atmosfera de sărbătoare a acestei zile speciale.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.