Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 noiembrie 2022

NOI & ENCICLOPEDIILE


    Miercuri, 16 noiembrie, la sediul filialei Valea Aurie, elevii clasei a VII-a A, de la scoala gimnazială nr.25 (profesor coordonator Iulia-Andreea Amarandei), au participat la o acțiune foarte interesantă și folositoare, desfășurată  în cadrul proiectului "Noi și enciclopediile - parteneri pe drumul cunoașterii".
Responsabil proiect: prof. Iulia-Andreea Amarandei
Coordonator proiect: bibliotecar Gabriela-Mariana Dordea

*

Oferta variată de publicații enciclopedice pe care biblioteca le pune la dispoziția cititorilor, pe lângă volumul bogat de informații pe care îl oferă în varii domenii ale cunoașterii, îi ajută pe copii și pe tineri să dezvolte conexiuni neașteptate, iar aceștia devin mai capabili de a da mai multe răspunsuri întrebărilor "Când, Cum, Ce, Cine, Unde, ...".

    Fiecare enciclopedie este o frumoasă provocare la INFORMARE, CUNOAȘTERE, DOCUMENTARE.
Din acest considerent, activitatea a fost împărțită în două etape:

I - etapa INFORMĂRII, CUNOAȘTERII, DOCUMENTĂRII
care s-a concretizat în 
- consultarea volumelor encilopedice și selectarea informațiilor (domeniilor de interes)
- analiza variantelor de răspuns (în cazul enciclopediilor din categoria Întrebîri și răspunsuri de Cultură Generală) în vederea alegerii variantei corecte.

II - etapa FIȘEI DE LUCRU (informare/documentare)
în care elevii au selectat INFORMAȚIILE enciclopedice pe care le-au considerat de mare interes din ansamblul informațiilor cuprinse în publicația enciclopedică și le-au înregistrat în fișa de lucru.

    Foarte importantă este și ETAPA SCHIMBULUI DE INFORMAȚII (selecționate). Copiii vor avea astfel prilejul de a-și îmbogăți orizontul informațional prin comunicarea propriilor alegeri și asimilarea de informații noi.























Dovadă a interesului mare și deschis pe care acești copii minunați îl au pentru CARTE, a fost  dorința lor de a rămâne și după terminarea activității printre rafturile cu CĂRȚI!

Felicitări tuturor!




Următoarea întâlnire pe aceeași temă de proiect va avea loc miercuri, 23 noiembrie.
Vă așteptăm cu bucurie!

                                                                              ***




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.