Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 mai 2022

BUCURIA LECTURII


  La biblioteca Valea Aurie au ajuns azi cu voioșie dar și curiozitate preșcolarii de la Grădinița nr. 25, grupa germană, însoțiți de doamna dir. adjunct Monica Popescu, de doamna educatoare Alexandra Demian și de părinți.

    Prichindeii au aflat din primele minute câteva lucruri esențiale despre bibliotecă ( ce este, cum sunt aranjate/ ordonate cărțile din bibliotecă, cum se pot bucura de oferta bogată și folositoare de carte pentru preșcolari, dar și informații despre publicațiile în limba germană, bilingv, exerciții de vocabular de care se pot bucura în calitate de cititori ai bibliotecii.

      Apoi, a venit vremea poveștilor! Copiii au ascultat cu mare atenție cele două povești, Povestea Ursulețului Martinel din volumul Deschideți mintea și inima - Ed. Aquila, și povestea Furnicuțele și comoara din cartea Povești cu animale din lumea întreagă de Angela McAllister. Pentru că au fost foarte atenți și inspirați, au dat răspunsuri corecte la toate întrebările care au urmat pe marginea textului citit.

    În continuare, prichindeii au făcut cunoștință cu minunatele cărți de basme și povești pe care le vor găsi în rafturile bibliotecii și de care se pot bucura împreună cu toată familia.

    Bucuriile zilei nu s-au terminat! Au urmat poeziile! Copiii au ascultat cu interes poezii din volumul Iepurașul năzdrăvan dar și poezia Un pisoi de porțelan stă de vorbă c-un motan, de Otilia Cazimir.

    La finalul întâlnirii, trenulețul de copii a pornit în călătorie spre zona de carte pentru preșcolari.

    La vederea atâtor cărți minunate, entuziasmul lor a fost maxim!

    Îi așteptăm cu bucurie să revină!













   














    









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.