Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2022

 Astăzi au trecut pragul bibliotecii preşcolarii de la Şcoala Gimnazială nr.25 din cartierul Valea Aurie, Sibiu, însoţiţi de prof. Monica Popescu - director adjunct, de doamna educatoare Păcurar Maria şi de părinţi.

Plini de entuziasm şi foarte curioşi, unii dintre ei aflându-se prima dată într-o bibliotecă, au fost încântaţi să descopere mulţimea de cărţi frumos aranjate şi ordonate din rafturile de bibliotecă.

Au ascultat două poveşti frumoase ("Povestea puiului de căprioară'' - o poveste duioasă despre prietenie şi curaj şi povestea hazlie "De ce n-are ursul coadă " din volumul "Poveşti din lumea întreagă" de Angela McAllister, apoi au particpat activ la momentul următor în care au fost solicitaţi şi încurajaţi să răspundă la căteva întrebări legate de personajele de poveste şi de momente importante din cuprinsul lecturii.

    Răspunsurile corecte şi imediate au fost dovada atenţiei, seriozităţii dar mai cu seamă a plăcerii cu care aceşti copii minunaţi au ascultat poveştile.

    La fel de atenţi şi de încântaţi s-au arătat şi de  poeziile pentru copii care au făcut deliciul micilor ascultători: "Un arici", "Urechilă", "Cip-Cirip", din volumul "Iepuraşul năzdrăvan", scrise de Coca Popescu.

    Ziua aceasta minunată s-a încheiat cu un tur de bibliotecă şi cu oprire în zona de carte pentru preşcolari acolo unde copiii au descoperit cu mare încântare o mulţime de cărţi frumoase şi foarte folositoare!

    Întâlnirea a fost presărată cu scurte poezioare şi cântecele pe care cei mici, coordonaţi de doamna educatoare, le-au recitat şi interpretat cu mare plăcere şi cu talent.

    Îi aşteptăm cu drag să revină!











***
    Aceste activităţi se derulează în cadrul proiectului "Citim împreună" şi au ca obictive principale familiarizarea copiilor cu spaţiul bibliotecii şi regulile de funcţionare ale acesteia, stimularea interesului pentru lectură şi dezvoltarea prin lectură a creativităţii şi imaginaţiei copiilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.