Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 martie 2019

HRANĂ PENTRU MINTE ȘI SUFLET


PERSONALITĂȚI LITERARE ANIVERSATE ÎN LUNA MARTIE:

RADU STANCA


     Sibiul este cetatea umbrelor. Lucrurile sunt toate topite în umbră. Faptele sunt toate încolăcite unele în altele. Istoria trece dintr-o încăpere într-alta fără să închidă în urmă-i uși. Între oameni corespondențele se suprapun, între vârste, limitele dispar.
     Pe deasupra Sibiului plutește un cer particular care face din bătrâni tineri, din tineri bătrâni, din moderni niște medievali, din medievali niște existențe prezente, vii.
     El și-a păstrat peste timpuri, peste vicisitudini mersul său: grav, solemn, plin - astfel încât un suflet sensibil se simte în Sibiu în afara timpului.
   În Sibiu timpul este reversibil. Se întoarce mereu la ceea ce  a fost mai înainte. Revine. Se privește mereu pe sine. Se caută pe sine. Este un timp ciudat, un timp stăpânit de umbre.


Radu Stanca


 ***

     

     O frumoasă și emoționantă evocare a poetului Radu Stanca a avut loc vineri, 13 martie, la sediul Filialei Valea Aurie a Bibliotecii Județene ASTRA.                         
    Le mulțumim colaboratorilor noștri, actori la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, Lerida Buchholtzer și Cătălin Neghină, care le-au oferit tinerilor prezenți o lecție de cultură și de viață.
      Le mulțumim lor, acestor mesageri ai CUVÂNTULUI îmbrăcat în hlamidă strălucitoare, dăruit nouă, HRANĂ PENTRU MINTE ȘI SUFLET.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.