Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 martie 2019

O FRUMOASĂ ÎNTÂMPINARE


În ajun de Echinocțiu, noi am sărbătorit 

PRIMĂVARA, NATURA, VIAȚA!

***
 ...  și atunci ne-am dat cu toții seama de ce afară rămăsese o vreme bacoviană, neprietenoasă: pentru că PRIMĂVARA era cu noi, la bibliotecă. Doar ea era sărbătorita zilei! Și tot alaiul ei de flori, de fluturi și de gâze, cu mofturi de domnițe și de crai!

**

 I-am pregătit frumoasă întâmpinare anotimpului cu nume de crăiasă..  
    Armoniile cromatice din expoziția de pictură  i-au înseninat și însuflețit încă de la sosire pe invitați  și pe oaspeții noștri dragi, elevi la Școala Gimnazială nr.25 (clasa a V-a - prof. Vasilica Creangă).
    Din primele clipe, simfonia lui Vivaldi ne-a învăluit cu magia ei de fluturi, flori și cântec de păsări, completate de susurul apei. Mirajul poeziei ne-a cuprins imediat pe aceste acorduri muzicale sublime!
 POEZIILE COPILĂRIEI (Alecsandri, Coșbuc, Șt. O. Iosif, Goga, Topîrceanu, Ana Blandiana), au trezit în noi emoții, bucurie, încântare!
    O aură de curcubeu ne-a învăluit pe toți!
   În ochii copiilor dansau buburuze și gândăcei iar pe chipurile  lor luminoase zâmbetele păreau fluturi.
     Poeziile copilăriei s-au revărsat peste noi ca o binecuvântare.
*
Le mulțumim din suflet distinselor doamne Lerida Buchholtzer, Gabriela Neagu, Geraldina Basarab, Rodica Mărgărit de la Teatrul Național Radu Stanca, care ne-au purtat într-o lume magică, pură, în care VIAȚA este ea însăși O VEȘNICĂ PRIMĂVARĂ!
*

Momentul de poezie și audițiile muzicale au fost urmate de un moment educativ, de informare, în care a fost prezentată biografia compozitorului Antonio Lucio Vivaldi.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.