Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 iulie 2018

TABLOU cu flori de câmp.


TABLOU cu flori de câmp.



În locul frământărilor şi al îndoielilor sădise în sufletul ei flori ca acelea din faţa casei pe care le aranjase într-un covor multicolor de flori de câmp, tivit cu margini proaspăt văruite, ca un tablou. Albinele zumzăiau la ceasul dimineţii prin florile proaspete scăldate în boabe mici de rouă, mirosind a miere şi a vară. Atâta frumuseţe şi gingăşie pe o suprafaţă de nici doi metri pătraţi te copleşea. O mulţime de specii pe un petec de pământ: exemplare de Antirrhinum în nuanţe de lyla, galben pal, alb, albastru, pâlcuri de margarete pitice, ochi de aur cu petale mici de culoarea metalului preţios, margarete aurii semănând cu nişte floarea-soarelui în miniatură, garofiţe multicolore, exemplare din specia Godetia, cu petale de azalee în nuanţe de alb, roz, lila, salvie sângerie şi multe altele.
      Din loc în loc apar frunze voalate de rostopască. Cimbrişorul şi muşeţelul se însoţesc cu trifoiul şi se strecoară lângă domniţele în rochii multicolore. Un cireş sălbatic şi un piersic cu frunze fragede, lucioase, domolesc bătaia uneori aspră a vântului şi o prefac într-o adiere uşoară, ca o briză care mângâie florile – copiii soarelui.
      Acum era sigură că întâmplările acestei vieţi, chiar şi cele mai nefaste, nu erau decât încercări în calea vieţii promise şi că ea, viaţa, este cel mai frumos dar pe care Dumnezeu l-a făcut acestei lumi. 

Gabriela-Mariana Dordea - (din volumul) Trandafiri sub zăpezi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.