Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 iulie 2018

CARTEA - CEL MAI BUN PRIETEN DE VACANȚĂ

POST EVENIMENT - CARTEA - CEL  MAI BUN PRIETEN DE VACANȚĂ

Dragi copii,
în ciuda vremii de afară care aduce mai degrabă cu un sfârșit de septembrie mohorât și rece, cu totul și cu totul altfel decât mijlocul de vară pe care străbunicii și bunicii îl numesc "luna lui cuptor", cărțile de vacanță vă așteaptă și vă încurajează, cu atât mai mult cu cât, singura alternativă pentru o zi reușită de vacanță, în care fugi de ploaia rece și de vântul care se încăpățânează să-ți strice cheful de plimbare, rămâne LECTURA.
Pentru unii dintre voi, plăcerea lecturii este și o mare provocare dar și un bun prilej de a împărtăși colegilor și prietenilor lucruri interesante, emoții speciale și situatii inedite din lecturile preferate.
Ai curaj să-ți spui părerea, să o susții și să o argumentezi lăsând la o parte emoțiile și teama?Atunci ai mai făcut un pas spre marea provocare: un material elaborat, ca formă și conținut, cu o notă de originalitate și cu multă personalitate.
Așa au procedat Bianca și Liana, care în colaborare au realizat un material interesant în format ppt pe care l-au completat în prezentare cu alte idei și convingeri personale. 
POVESTEȘTE-MI CEVA
Despre cartea scriitoarei americane Sharon Creech, dar mai cu seamă despre mesajul pozitiv și despre atitudinea la fel de pozitivă a personajelor, despre anumite tehnici și motive literare folosite de autoare, au vorbit cu plăcere în prezentarea materialului elaborat.





Fără să uităm o clipă de scriitorii care ne-au însoțit tuturor copilăria, de marii clasici ai literaturii române și universale, mai aducem aproape de sufletele voastre cărți frumoase cu mesaje asemenea, ca să nu uităm nici o clipă să fim buni, să fim onești, să fim altruiști.




***

DRAGI COPII,

Luni, 9 iulie,  de la ora 12, vă așteptăm la sediul Filialei Valea Aurie!
Vă propunem o interesantă și frumoasă provocare literară!
În cadrul Clubului de lectură   HRANĂ PENTRU MINTE ȘI SUFLET,
 sunteți așteptați și încurajați să propuneți (și să motivați propunerea voastră) pentru 

CARTEA DE VACANȚĂ

Va fi un minunat prilej de a împărtăși cititorilor într-o abordare proprie și ferm motivată, preferința sau preferințele voastre în domeniul lecturii de vacanță (cărți, personaje, atitudini, teme și motive literare preferate din cărțile de vacanță citite în ultimul timp).
Prezentarea cărții preferate poate fi însoțită de o expunere PowerPoint(fișiere în format ppt.) sau de alte forme originale de comunicare a mesajului (schițe sau desene elaborate din care să rezulte personaje inedite, situații și atitudini reprezentative, etc.).

Vă așteptăm să veniți cu bucurie și cu mult curaj!


Și pentru că este VACANȚĂ, CARTEA să vă fie CEL MAI BUN PRIETEN, oriunde, oricând!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.