Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 iulie 2017

NATURĂ & LECTURĂ

Vineri, 7 iulie 2017, am deschis seria acţiunilor cu tema "PLĂCEREA LECTURII ÎN MIJLOCUL NATURI" care va reuni două categorii de acţiuni.

Din prima categorie vor face parte acţiunile de INFORMARE/DOCUMENTARE care presupun acumularea de informaţii  din teritoriul studiat(plăcuţe explicative, , etc),explicaţiile personalului de specialitate ( în cazul muzeelor şi expoziţiilor în aer liber) dar mai ales MATERIALE INFORMATIV-DOCUMENTARE(enciclopedii, atlase, serii ştiinţifice) pe care Biblioteca le pune la dispoziţia cititorilor .
Deasemenea, participanţii la aceste acţiuni sunt incurajaţi să folosească pentru informare şi aplicaţiile de pe telefoane mobile, toate avantajele pe care tehnica actuală performantă le poate aduce în sprijinul INFORMĂRII şi DOCUMENTĂRII(înregistrări video live care folosesc materialul explicativ, comentariul personal al realizatorului conferindu-le un caracter spontan, original şi foarte agreabil).

Cea de a doua categorie are în vedere acţiunile care vor promova LECTURA ÎN NATURĂ.(momente de LECTURĂ în peisaj, aniversări culturale, etc)

Amiaza zilei de 7 iulie ne-a găsit la Grădina Zoologică, aproape de prietenii necuvântători.



Am luat cu noi câteva titluri interesante :ENCICLOPEDIA CURIOZITĂŢILOR NATURII, 
ANIMALE - ENCICLOPEDIE PENTRU COPII, ENCICLOPEDIA DISCOVERY, MIC ATLAS - MAMIFERE, LUMEA ANIMALELOR - ENCICLOPEDIE ILUSTRATĂ, VIAŢA SĂLBATICĂ A LUMII  - VIAŢA SĂLBATICĂ ÎN JUNGLĂ.

Nora, Ştefania, Liana, Anamaria şi Vlad au VĂZUT, au CITIT, s-au INFORMAT!





Vom adăuga şi alte imagini elocvente dar şi filmuleţe făcute de participanţi.





Aceste fotografii dar şi multe altele realizate de Nora, Liana, Anamaria, Vlad  şi Ştefania demonstrază seriozitatea dar şi plăcerea cu care copiii au participat la prima noastră acţiune în natură.


 La finalul acţiunii, ei au îmbinat utilul cu plăcutul, lectura cu jocul şi s-au simţit foarte bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.