Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 decembrie 2023

6 DECEMBRIE - SFÂNTUL IERARH NICOLAE

CĂRȚI PENTRU SUFLET despre 

SFÂNTUL IERARH NICOLAE


Preot Constantin Necula

SFÂNTUL IERARH NICOLAE,

FĂCĂTORUL DE MINUNI, DĂRUITORUL



mărturisiri de suflet (ale autorului):

    "Oare care dintre copii români nu s-a bucurat de dragostea Sfântului Nicolae? Care dintre copiii lumii nu s-a bucurat de bucuriile pe care distinsul bunicuț este dispus să le împlinească? Pe vremea copilăriei mele, nu foarte departe de copilăria copiilor mei, Sfântul Nicolae nu era altul decât cel de acum, atâta doar că, pentru că oamenii erau sub interdicțiile unei societăți comuniste, prăznuirea Sfântului era ea însăși un dar. Cine poate uita lumina din ochii mei sau ai bunilor mei colegi din școala generală sau din liceu, atunci când ne revedeam după seara în care bocancii ne erau umpluți cu daruri, daruri sărace față de cele de-acum, căci nici Moșul Nicolae nu prea avea de unde alege... Cine poate uita ochii plini de dragoste ai părinților noștri, ai învățătoarei ori ai profesorilor noștri, care făceau cu noi alianțe ale tăcerii și inexpugnabile alianțe în jurul icoanei pline de har a Sfântului !"

***

    "Am scris aceastü carte cercetând izvoare istorice ți lucrări foarte demne de încredere, ca să învățăm acum împreună cine este Sfântul Nicolae. Ca să nu ne mai lăsăm furați de modul în care unii cred că-l pot ascunde pe Sfântul nostru drag printre reclame și baloane colorate. El nu acolo locuiește. Ci în catapetesmele bisericii, în icoanele pline de bucurie din casele sărmanilor, în inima celor de la căpătâiul bolnavilor, în mângâierea copiilor singuri, în gestul de adâncă prietenie ala camaderiei gata să moară pentru celălalt. Și, o să vedeți, în făptuirile pline de smerită afecțiune.



Dorin Bojdei

NOAPTEA DE SFÂNTUL NICOLAE


    O povestioară emoționantă despre bunătate, dăruire, altruism, despre minunile pe care Sfântul Nicolae le face pentru oameni, prin Oamenii cu suflet mare și gând curat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.