Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 octombrie 2020

LECTURĂ FRUMOASĂ, LECTURĂ FOLOSITOARE

  "Istoria, care se putea crede până acum că este o materie pe lângă celelalte, se învederează  din ce în ce mai mult că este o necesitate. Da, cunoștința ei este o necesitate pentru conștiința umană: și pentru chibzuirea împrejurărilor și pentru tragerea concluziilor și pentru îndemnuri și pentru mângâieri". 

Nicolae Iorga

***

 DUMITRU ALMAȘ

Prozator, istoric, scriitor, publicist, autor de romane istorice și biografii romanțate.

n. 19 octombrie 1908, Negrești, județil Neamț - d. 12 martie 1995, București.



Povestirile istorice cuprinse în cele două ediții de carte ilustrează capacitatea și talentul autorului de a reconstitui trecutul, adresându-se deopotrivă minții și sufletului.

Evenimente cu valoare simbol, personalități excepționale dar și oameni obișnuiți care la un moment dat, au devenit prin faptele lor, eroi anonimi ai istoriei noastre alcătuiesc în întregul lor, o frescă memorabilă și inestimabilă a istoriei naționale.

LECTURĂ FRUMOASĂ, LECTURĂ FOLOSITOARE

"Cititorii primei ediții a acestei cărți sunt astăzi părinți, care poate caută o carte pentru copiii lor. Iar cei ce o au acum în față - indiferent de vârsta lor - vor înțelege foarte repede că Dumitru Almaș și Valentin Tănase au creat, pur și simplu, una dintre lucrările deja clasice ale literaturii și graficii istorice românești pentru copii. O carte pentru toate bibliotecile și pentru toate mințile tinere".

Adrian Cioroianu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.