Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 iulie 2019

CERCUL DE LECTURĂ: ARTA LECTURII. EXERCIȚIU DE LECTURĂ


"LECTURA ESTE O ARTĂ. Nu poți să cânți la pian, dacă nu știi note și câteva acorduri. Nu poți utiliza computerul, dacă nu știi ce e Windows. Lectura e la fel. Există știința lecturii. Există diferite feluri de lectură: cititul pe diagonală, lectură profundă, pentru cercetare științifică, lectură de delectare. Sunt 7 - genuri de lectură. Ele trebuie însușite. "
Alexe Rău
***

O lecție minunată despre ARTA  LECTURII, despre magia cuvântului, despre valoarea unui exercițiu de lectură plăcut și educativ, despre toate acestea într-un exemplu de profesionalism și dăruire pe care l-a împărtășit copiilor cu sufletul deschis invitata specială a Cercului de lectură, Lerida Bucholtzer, de la Teatrul Radu Stanca din Sibiu.
Personajele cărților lui Roald Dahl ne-au purtat pe alte tărâmuri ale minunilor, imaginate, deseori fantastice și pline de viziuni interesante.
Experiența teribilă a călătoriei cu marele ascensor de sticlă, ghidușiile Matildei ca răspuns la atitudinea indiferentă a familiei față de fetița genială și pasiunea ei pentru cărți, călătoria lui James în interiorul Piersicii Uriașe, s-au derulat frumos într-o lectură plăcută și captivantă.








Copiii au continuat călătoria imaginară în lumea personajelor lui Roald Dahl urmărind în format electronic, filmul MARELE URIAȘ PRIETENOS.


Așa s-a încheiat o zi minunată: cu mult folos.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.