Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 decembrie 2018

POVESTEA DIN CUTIA FERMECATĂ


O POVESTE - O CARTE - O CUTIE

Au fost odată O POVESTE (de fapt,  mai multe povești), care se afla într-O CARTE(adică, în mai multe cărți pentru că fiecare poveste avea cartea ei), care se afla într-O CUTIE  (defapt  multe cutii pentru că fiecare CUTIE avea CARTEA ei în care se afla POVESTEA CĂRȚII).

Au fost odată atâtea POVEȘTI câți copii minunați și câte CUTII FERMECATE a văzut biblioteca într-o zi frumoasă de iarnă!

















   Din cutiile lor fermecate, au apărut rând pe rând, căluți, păpușele, trenulețe, mașinuțe chiar și un drăgălaș pui de urs polar și muuulte obiecte simbolice, reprezentative, prin intermediul cărora, copiii aceștia minunați, au construit povestea cărții preferate. La finalul fiecărei expuneri, colegii lor au fost invitați să descopere din aceste repere, CARTEA DIN CUTIA FERMECATĂ. (un interesant exercițiu de cunoaștere de lectură, de logică dar și o frumoasă provocare literară pentru toți participanții la clubul de lectură Prietenii Matildei).
   De la Fram ursul polar, Războiul Limonadei, Jurnalul unei puștoaice și până la locomotiva The Rocket proiectată și fabricată de Stepghenson (Ștefan ne-a impresionat în mod cu totul deosebit cu informațiile științifice și tehnice pe care le-a prezentat), un maraton al prezentărilor obiective, originale și foarte inspirate s-a stransformat într-un minunat joc literar-educativ.
Felicitări elevilor îndrumați și încurajați de doamna Prof. Raveca Tibori.

Le dorim tuturor

SĂRBĂTORI FERICITE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.