Punctuali și foarte curioși, copiii din comunitatea Valea Aurie s-au întâlnit azi, la bibliotecă, pentru un gen de activitate în premieră:
Teatrul de plușuri
Copiii adoră cărțile cu animale simpatice, în special, cele care te duc cu gândul la jucăriile de pluș, moi, catifelate, care îi ajută să-și dezvolte imaginația, îi ajută să-și învingă temerile și le dau curaj.
Pe de altă parte, folosirea acestor plușuri în prezentarea (dramatizarea) poveștilor, ca și în cazul teatrului de păpuși reprezintă o metodă activ participativă în care copilul-actor se implică direct în actul de dramatizare, ceea ce ușurează fixarea mai rapidă și mai eficientă a personajelor, tema poveștii, etc.
Utilizarea plușurilor în cadrul activitățiloe didactice captează și orientează atenția copilului favorizând procesul de cunoaștere, de învățare, accesibilizează conținuturile textelor (literare) făcându-le accesibile tuturor, indiferent de nivelul lor cognitiv, stimulează imaginația copilului, favorizează lucrul în echipă.
Activitatea de azi a început cu LECTURA POVEȘTII Meduza Oscar și Circul Coralii, carte foarte îndrăgită de copiii, pentru personajele carismatice și pentru situațiile captivante, pline de suspans, prin care trec acestea. Povestea ne duce cu gândul la filmele animate din lumea adâncurilor, pline de suspans , cu personaje viu colorate care sporesc plăcerea privitorului, presărate pe alocuri cu scene amuzante, care fac deliciul celor mici. În paralel cu lectura poveștii, am fixat personajele și am punctat rolul acestora în acțiune.
Imediat după lectură, a urmat ATELIERUL DE CREATIVITATE, copiii fiind invitați și încurajați să-și folosească cunoștințele și imaginația pentru realizarea elementelor de decor (RECUZITA)
S-a lucrat și în grup și individual, astfel încât, la finalul întâlnirii, decorul pentru teatrul de plușuri este un colaj frumos cu animale și plante acvatice desenate și colorate de copii cu mult talent și imaginație - un puzzle interesant realizat din creațiile lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.