ATELIERUL Prietenii Pădurii
ETAPA I:
CUNOAŞTEREA (DRUMEŢIA )
Într-un moment prielnic drumeţilor, sub un soare prietenos şi îmbiaţi de răcoarea ademenitoare a pădurii, cu enciclopediile sub braţ, am pornit în Aventura Cunoaşterii !
Gata de drumeţie!
Doamna Anca+Gabriela Culachi-Roşu le-a prezentat copiilor un instrument important şi nelipsit din călătoriilor iubitorilor de natură - busola, împărtăşindu-le câteva metode de orientare în drumeţii.
Pădurea ne-a întâpinat ca pe nişte prieteni buni încă de la intrarea pe sub frunzişul ei răcoros cu triluri de mierlă şi cu jucăuşul măcăleandru, parcă pus pe ghiduşii şi greu de fotografiat!
A fost momentul potrivit pentru a citi din enciclopediile noastre despre păsările pădurii: mierla, ciocănitoarea şi privighetoarea.
Îmediat după intrarea pe traseul tematic din pădurea Dumbrava am punctat câteva informaţii interesante despre Parcul Natural Dumbrava, despre vegetaţia şi fauna care se găsesc în acest stejăriş de terasă. Informaţia publicată în enciclopedii a însoţit şi completat permanent informaţia oferita de link-ul de legătură prin scanarea codurilor QR. În acest fel, drumeţia noastră a devenit ocazia perfectă pentru a descoperi, admira şi înţelege COPACII din traseul nostru. Rând pe rând, STEJARUL, FRASINUL, CARPENUL, PINUL, JUGASTRUL, SOCUL NEGRU, PORUMBARUL şi ROŞCOVUL şi-au etalat frunzişul şi ne-au oferit tot atâtea prilejuri pentru informaţii noi, comparaţii între specii (forma frunzelor, aspectul scoarţei, culoarea şi forma fructelor, curiozităţile speciei şi, mai cu seamă, IMPORTANŢA ŞI UTILIZAREA LEMNULUI în diverse scopuri.
O binemeritată pauză de odihnă într-un spaţiu amenajat a fost şi ea un bun prilej de documentare şi de fixare a informaţiilor de până aici..
Pe drumul de întoarcere, copiii au strâns frunze, ghindă şi o superbă pană de ciocănitoare. Toate acestea, au stârnit imaginaţia copiilor care s-au gândit deja să le folosească pentru a realiza desene, colaje, jucării şi obiecte decorative. Au găsit chiar şi o păstaie de ROŞCOV, prilej cu care, Anca-Gabriela Culachi le-a arătat copiilor tulpina ciudată, presărată cu spini uriaşi.
Gestul spontan al copiilor de a îmbrățișa copacii a fost emotionant, înduioșător!
Iubim NATURA și avem grija de ea!❤
Marți, 9 iulie, va avea loc Atelierul de pirogravură în care copiii vor avea ocazia sa-si însușească tehnicile de lucru. Doamna Anca-Gabriela Culachi va fi alături de noi! Ne vom simți cu siguranță la fel de bine și de puși pe fapte mari!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.