Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 iulie 2024

ATELIERUL DE CUNOAŞTERE ŞI CREATIVITTE PRIETENII PĂDURII

 

ATELIERUL DE CUNOAŞTERE ŞI CREATIVITATE 

Prietenii Pădurii

ETAPA II

ATELIER DE CREATIVITATE:


Atelierul de PIROGRAVURĂ

    Cea de a doua etapă a Atelierului de Cunoaştere şi Creativitate s-a desfăşurat azi, 9 iulie, la sediul filialei Valea Aurie. Copiilor care au participat la etapa I (CUNOAŞTEREA=DRUMEŢIA) li s-au alăturat azi alţi copii şi mămici din comunitate dornici să afle lucruri noi şi interesante despre tehnica de lucru în PIROGRAVURĂ. 

    A fost şi azi împreună cu noi Anca-Gabriela Culachi-Roşu, artist plastic, care a adus tot instrumentarul şi aparatura (pirograf) necesară prelucrării lemnului în această tehnică dar şi bucăţile de lemn pe care copiii şi-au demonstrat priceperea şi talentul artistic, toate încununate de o bogată imaginaţie. Mulţumim!

    S-a lucrat organizat, în etape de lucru, astfel încât fiecare copil să poată înţelege procesul de lucru şi să participe concret la realizarea unui medalion personalizat după propriile gusturi artistice şi dorinţe personale.. 

    Înainte de a da startul etapei practice, doamna Anca-Gabriela le-a pregătit participanţilor un mostrar cu secţiuni din lemnul arborilor comuni invitându-i să ghicească prin miros esenţa lemnului din arborele de provenienţă. A fost un experiment iedit, interesant şi plăcut.

    Prima etapă din procesul de lucru a constituit-o pregătirea lemnului pentru lucru, etapă care se poate realiza manual sau la polizor. Noi am adoptat metoda manuală, astfel că fiecare copilaş în parte a contribuit fizic la finisarea plăcuţei de lemn cu foaia de şmirgel.  Am aflat cu această ocazie că cel mai indicat lemn pentru prelucrat este lemnul de nuc.

    Strădania copiilor pentru lucrul bine făcut este lăudabilă!

    Etapa II: DESENUL

    Fiecare copil a avut la dispoziţie un creion pentru a schiţa pe bucata de lemn care avea să devină curând un minunat şi original accesoriu (medalion) un desen, un simbol sau un mesaj personal. Rezultatul a fost uimitor. O parte din desene conţin obiecte sau simboluri zoomorfe, altele mesaje personale sau monograme iar unele imagini de suflet - familia, casa, o drumeţie, etc.




    Toate aceste etape pregătitoare au culminat cu ETAPA finală: PIROGRAVURA, în care, rând pe rând, copiii au trecut la masa principală de lucru unde sub îndrumarea doamnei Anca+Gabriela cu avut prilejul să-şi pirograveze propriul accesoriu din lemn.

    Activitatea a fost atât de interesantă, de captivantă încât, mămicile şi-au dorit la final să experimenteze personal acest meşteşug artistic.

        Medalioanele au primit repede un şnur alb şi au fost purtate cu mândrie de copiii încântaţi de realizarea lor!






















FELICITĂRI!!!👏
Aţi făcut lucruri minunate!












    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.