Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 noiembrie 2022

 MAREA UNIRE din 1918

În

DOCUMENTE

DOCUMENTARE

OPERE LITERARE




Întâlnirea de azi cu elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială nr.25,coordonați de doamna prof. Jurca Maria, a fost un bun prilej de reconstituire a principalelor evenimente istorice premergătoare anului 1918 dar și de fixare a momentelor importante ale  MARII UNIRI.

 Informațiile oferite copiilor au fost urmate de întrebări și discuții lămuritoare.






Momentul artistic final a fost unul de excepție! Copiii au intonat cu mult entuziasm Imnul național, Cântecul patriotic Treceți batalioane romane Carpații și au recitat din poeziile de suflet ale românilor.






Felicitări tuturor!






joi, 24 noiembrie 2022

NOI & ENCICLOPEDIILE (II)

    Cea de a doua întâlnire de lucru în cadrul proiectului "Noi și enciclopediile,  parteneri pe drumul cunoașterii" a avut loc miercuri, 23 noiembrie.
    Într-o atmosferă de lucru plăcută, elevii au parcurs aceleași etape: culegere de informații documentare, selectarea informațiilor, reținerea/redarea informației de interes în fișa de lucru în vederea schimbului de informații selecționate din materialele enciclopedice.
    Cu aceeași seriozitate și în același spirit de echipă tinerii au abordat probleme interesante, teme de interes, subiecte captivante.











 







luni, 21 noiembrie 2022

POVEȘTI ASCULTATE, CITITE, DESENATE

 

Să asculți povești este o PLĂCERE! Trăiești povestea și te lași purtat de farmecul ei așteptându-i finalul fericit!

Să citești o poveste este o BUCURIE! - bucuria lecturii, inegalabila stare de bine a cititorului de orice vârstă dar și resposabilitatea acestuia de a transmite ascultătorilor mesajul lecturii, mai cu seamă emoția ei. Intrând în pielea personajelor devii tu însuți personaj, te identifici cu acesta și dai viață poveștii și farmec lecturii.

Au trecut prin aceste stări frumoase elevii clasei a II-A C de la școala gimnazială nr.25 (prof.înv. Raveca Tibori) care, vineri,18 noiembrie, au petrecut momente plăcute în atmosfera poveștii HANSEL ȘI GRETEL.

Au ascultat începutul poveștii și apoi au avut curaj să ducă mai departe povestea, împărtășind-o tuturor, fără emoții și ezitări.

Adevărata provocare a venit în urma lecturii, atunci când copiii au fost invitați să redea în desen scena preferată inspirându-se din șabloane ajutătoare cu personaje și obiecte. Cu multă creativitate au reținut scena preferată din care -bineînțeles, nu au lipsit personajele îndrăgite: Gretel, fetița înțeleaptă și Hansel, frățiorul ei drag.























joi, 17 noiembrie 2022

NOI & ENCICLOPEDIILE


    Miercuri, 16 noiembrie, la sediul filialei Valea Aurie, elevii clasei a VII-a A, de la scoala gimnazială nr.25 (profesor coordonator Iulia-Andreea Amarandei), au participat la o acțiune foarte interesantă și folositoare, desfășurată  în cadrul proiectului "Noi și enciclopediile - parteneri pe drumul cunoașterii".
Responsabil proiect: prof. Iulia-Andreea Amarandei
Coordonator proiect: bibliotecar Gabriela-Mariana Dordea

*

Oferta variată de publicații enciclopedice pe care biblioteca le pune la dispoziția cititorilor, pe lângă volumul bogat de informații pe care îl oferă în varii domenii ale cunoașterii, îi ajută pe copii și pe tineri să dezvolte conexiuni neașteptate, iar aceștia devin mai capabili de a da mai multe răspunsuri întrebărilor "Când, Cum, Ce, Cine, Unde, ...".

    Fiecare enciclopedie este o frumoasă provocare la INFORMARE, CUNOAȘTERE, DOCUMENTARE.
Din acest considerent, activitatea a fost împărțită în două etape:

I - etapa INFORMĂRII, CUNOAȘTERII, DOCUMENTĂRII
care s-a concretizat în 
- consultarea volumelor encilopedice și selectarea informațiilor (domeniilor de interes)
- analiza variantelor de răspuns (în cazul enciclopediilor din categoria Întrebîri și răspunsuri de Cultură Generală) în vederea alegerii variantei corecte.

II - etapa FIȘEI DE LUCRU (informare/documentare)
în care elevii au selectat INFORMAȚIILE enciclopedice pe care le-au considerat de mare interes din ansamblul informațiilor cuprinse în publicația enciclopedică și le-au înregistrat în fișa de lucru.

    Foarte importantă este și ETAPA SCHIMBULUI DE INFORMAȚII (selecționate). Copiii vor avea astfel prilejul de a-și îmbogăți orizontul informațional prin comunicarea propriilor alegeri și asimilarea de informații noi.























Dovadă a interesului mare și deschis pe care acești copii minunați îl au pentru CARTE, a fost  dorința lor de a rămâne și după terminarea activității printre rafturile cu CĂRȚI!

Felicitări tuturor!




Următoarea întâlnire pe aceeași temă de proiect va avea loc miercuri, 23 noiembrie.
Vă așteptăm cu bucurie!

                                                                              ***